Rolski trainers

Petra

(Klassiek/skating)


Als klein kind leerde Petra al langlaufen in Tsjechië. Om het gebrek aan de heuvels en sneeuw in Nederland te compenseren is ze gaan rolskiën bij RW. Petra is een echter kilometervreter en doet meerdere marathons per jaar. Als ze niet in de sneeuw kilometers maakt, probeert ze anderen net zo enthousiast maken tijdens de rolski lessen.
 

Trees

(Klassiek)


Dat je ook als Hollandse supersnel in de sneeuw kan zijn bewijst Trees. Zij heeft vele Scandinavische marathons op haar naam staan. Met haar verfijnde techniek en scherp oog weet ze iedere rolskiër te voorzien van rake tips. Even bevlogen legt ze de diagonaalpas uit of vertelt over het langlaufwalhalla SjusjØen in Noorwegen.

Tonya

(Klassiek/skating)


De winters in Canada waren lang en koud. Als kind was het enige vermaak en soms zelf vervoermiddel de langlaufski. Als enige is zij ook beren op haar pad tegen gekomen. Maar niet met rolskiën bij RW. Haar jarenlange ervaring deelt zij graag met de opstappers bij onze club.
 

Denis

(Skating/klassiek)


Leerde op jong leeftijd langlaufen in zijn geboortestreek Annecy in de Franse Alpen. Eenmaal in Nederland begon hij in 2003 met rolskiën bij RW Rottemeren. Ook Denis heeft meerdere, vooral Franse, langlaufmarathons volbracht. Ieder jaar is hij nog zeker 2 weken in de sneeuw te vinden. Bij RW is hij de skating stijl specialist.

Rinske

(Skating/klassiek/NW)


Is al vele jaren actief op RW. Met veel passie de trainersopleiding doorlopen en daarmee sinds 2018 'gedipliomeerd'. Hoewel momenteel gehinderd door een blessure, zijn de stokken niet af te slaan van Rinske. Want ook met Nordic Walking neemt ze graag het voortouw.
 

Biathlon trainers

Marco


Is behalve rolski- ook biathlon trainer. Met zijn militaire achtergrond weet hij alles over de juiste schiethouding, -materialen en –eisen. En als voorzitter van onze club zorgt hij ervoor dat biathlon een sterke tak blijft.
 

Jan


Al jaren een schot in de roos voor RW. Hij begeleide vele vooral junior leden bij nationale en internationale wedstrijden. Daarbij zijn vele titels in de wacht gesleept. Zet zich breed in om biathlon en de targetsprint in Nederland verder op de kaart te krijgen.

Cees


Was jarenlang het boegbeeld van onze vereniging. Maar niet alleen als secretaris / a.i. voorzitter schiet hij graag met scherp. Als geen ander weet hij regels en mores over te brengen op de aspiranten.
 

Nordic Walking trainers

Monique


Begeleidt al weer enkele jaren de groep Nordic Walkers. Een keer per maand vliegt ze daarvoor in vanuit haar woonplaats in midden Nederland. Haar stokkentechniek en trainingsoefeningen zijn zelfs voor de gevorderde en sportieve loper een must.