Nordic Walking

Nordic Walking is een nog jonge sport in Nederland, maar stevig op weg zich te vestigen; Nordic Walking is veel meer dan lopen met stokken: het is een geheel nieuw bewegingsconcept voor een vitaal leven. Je kunt het hele jaar door beoefenen en het is een ideale bewegingsvorm die het lichaam gelijkmatig in vorm brengt en spanningen helpt wegnemen, niet alleen lichamelijke maar ook spanningen in het hoofd.
Bij Nordic Walking gebruik je 90% van de spieren en het verbetert de lichaamshouding en vermindert spanning (en pijn) in de nek, schouders en bovenrug; Nordic Walking is ideaal voor wie op zoek is naar een effectieve, niet blessuregevoelige sport die de gewrichten ontziet;
Bij de RW is Nordic Walking een veilig wekelijks uitje voor iedereen. nieuwe trainingsvorm die door cross country skiërs voor hun zomertraining werd overgenomen. In samenwerking met Exel (Finse fabrikant van skistokken) werd een speciale wandelstok (pole) ontworpen die zowel op verhard als op onverhard terrein gebruikt kan worden. Binnen enkele jaren beoefende één op de zeven Finnen het ‘skistoklopen’ en sinds 2000 gaat dit revolutionaire bewegingsconcept als ‘Nordic Walking’ de wereld over. De sport waaiert momenteel uit over diverse Europese landen, Amerika en Azië.
In Nederland zijn in september 2003 de eerste instructeurs opgeleid.

De eerste keer Nordic Walking

Iedere zondagochtend kan je meelopen met onze groep. Meldt je de eerste keer even aan via de email, daarna kunnen verdere afspraken gemaakt worden over deelname en begeleiding.

Vaker Nordic Walking

Trek de schoenen aan, neem de stokken mee. Het kan iedere dag, overal, altijd.