Biatlon

Biatlon is een sport die we allemaal kennen van de olympische spelen. Langlaufen wordt hierbij gecombineerd met de schietsport. Hierbij zijn er diverse combinatieonderdelen mogelijk.
Als voorbereiding op de sneeuw wordt in Nederland Biatlon gecombineerd met het Rolskiën. RW Rottemeren heeft een eigen schietbaan waar op getraind kan worden. Naast trainen voor de winter Biatlon is het ook mogelijk om de zomervariant te beoefenen. Deze vorm bestaat uit het schieten en hardlopen. In Nederland en Duitsland worden ook wedstrijden voor deze sportvorm georganiseerd. Biatlon is een duursport. Sinds enkele jaren is er een nieuwe verkorte Biatlon variant; de Target Sprint. Ook hierbij wordt het schieten gecombineerd met hardlopen. Alleen is deze vorm kort en explosief. Er worden 'slechts' 3 rondjes van 400 meter gelopen, terwijl een Biatlon wedstrijd minimaal 2,5 kilometer is. Inmiddels bestaat ook voor de Target Sprint een internationaal wedstrijdcircuit voor.
Zowel bij Biatlon als Targe Sprint gaat het om de ultieme beheersing van je lichaam. Inspanning gecombineerd met precisiesport. En ook hier geldt oefening baart kunst…

De eerste keer Biatlon

Wil jij ook weten of Biatlon of Target Sprint iets voor jou is. Een paar keer per jaar organiseren wij een kennismakingsles. Via de knop aanmelden kun je je interesse aangeven als je ook een keer mee wilt doen. Daarna start er 2x per jaar een beginnersclinic. In een paar weken tijd leer je dan alle basisbeginselen van het schieten. Het rolskiën wordt geleerd tijden de rolskiclinic.. Er is bij de club schietmateriaal beschikbaar dat tijdens de training gebruikt kan worden. Uiteraard altijd onder begeleiding van een gediplomeerd trainer / begeleider.

Vaker Biatlon

Schiet jij ze raak dan kun je je gaan meten met anderen. Trainingen worden begeleid en nationale en internationale wedstrijden behoren al snel tot de mogelijkheden.