Biathlon

Biathlon is een sport die we allemaal kennen van de olympische spelen. Langlaufen wordt hierbij gecombineerd met de schietsport. Hierbij zijn er diverse combinatieonderdelen mogelijk.
Als voorbereiding op de sneeuw wordt in Nederland biathlon gecombineerd met het rolskien. RW Rottemeren heeft een eigen schietbaan waar op getraind kan worden. Sinds enkele jaren is er een nieuwe zomer biathlon variant; de target sprint. Hierbij wordt het schieten gecombineerd met hardlopen. Inmiddels is hier een internationaal wedstrijdcircuit voor.
Biathlon is de ultieme beheersing van je lichaam. Inspanning gecombineerd met precisiesport. En ook hier geldt oefening baart kunst…

De eerste keer Biathlon

Wil jij ook weten of Biathlon iets voor jou is. Een paar keer per jaar organiseren wij een kennismakingsles. Op deze site en op facebook worden deze aangekondigd. Daarna start er 2x per jaar een beginnersclinic. In een paar weken tijd leer je dan alle basisbeginselen van het schieten. Het rolskien wordt geleerd tijden de rolskiclinic.. Er is bij de club diverse schietmateriaal beschikbaar die tijdens de training gebruikt kan worden. Uiteraard altijd onder begeleiding van een geautoriseerde trainer / begeleider.

Vaker Biathlon

Schiet jij ze raak dan kun je je gaan meten met anderen. Trainingen worden begeleid en nationale en internationale wedstrijden behoren al snel tot de mogelijkheden.