Rolskiën

Rolskiën is een sport die vergelijkbaar is met langlaufen, maar wordt verricht met korte ski’s op wieltjes. Deze sport kan het hele jaar door worden beoefend.
Een combinatie van techniek, materiaal en fysieke inspanning zorgt er voor dat je een full body work out kunt doen. Maar met iets minder inspanning het ook gewoon lekker buiten genieten is.
Binnen een paar lessen kun je zelfstandig op weg. En heb je de smaak te pakken, ga je misschien wel in training voor een leuke marathon in de sneeuw. Maar wil je gewoon in Nederland blijven, ook hier zijn er een paar keer per jaar rolski toertochten door de mooiste gebieden van Nederland. zetten, of men kan zich met één ski iets naar voren in het gras laten rollen.

De eerste keer rolskiën

Wil jij ook weten of rolskiën iets voor jou is. Een paar keer per jaar organiseren wij een kennismakingsles. Op deze site en op facebook worden deze aangekondigd. Vind je het leuk dan kan je verder met de opstapcursus. In 3 lessen leer je de basisbeginselen van rolskiën. Bij de trainingen van RW Rottemeren is het gebruik van een helm verplicht. Het is verder raadzaam een paar (dunne) handschoenen te dragen knie- en elleboogbeschermers. Er is bij de club diverse materiaal beschikbaar die tijdens de training gebruikt kan worden. Ben je al een ervaren rolskiër of heb je andere vragen, mail dan naar info@rwrottemeren.nl

Schrijf je in!

In het voor- en najaar zijn er 2 kennismakingslessen gepland (kosten € 15,00)
- 16 maart 2024
- 23 maart 2024

Ben je enthousiast geworden kun je door voor de opstapcursus, waarin je gedurende 3 zaterdagen de basis leert van rolskien (kosten € 45,00):
- 6, 13 en 20 april 2024 (inhaal les 4 mei).

Alle trainingen zijn van 10.00 tot 12.00 (9.45 verzamelen)
Inschrijven voor de nieuwe kennismakingslessen en opstapcursus gaat via de button op deze site.

Vaker rolskiën

Iedere zaterdag zijn er meerdere groepen actief op verschillende niveaus en is er begeleiding met instructie. Na enkele weken gaat het steeds beter en kunnen tochten sneller of langer worden. Misschien vind je het wel zo leuk dat je samen met andere clubgenoten mee gaat doen aan de elders in Nederland georganiseerde toertochten of rolski wedstrijden. Om helemaal goed voorbereid te zijn , of gewoon weer even alles scherp te krijgen, zijn er een paar keer per jaar techniek trainingen voor gevorderden.