Rolskiën

Rolskiën is een sport die vergelijkbaar is met langlaufen, maar wordt verricht met korte ski’s op wieltjes. Deze sport kan het hele jaar door worden beoefend.
Een combinatie van techniek, materiaal en fysieke inspanning zorgt er voor dat je een full body work out kunt doen. Maar met iets minder inspanning het ook gewoon lekker buiten genieten is.
Binnen een paar lessen kun je zelfstandig op weg. En heb je de smaak te pakken, ga je misschien wel in training voor een leuke marathon in de sneeuw. Maar wil je gewoon in Nederland blijven, ook hier zijn er een paar keer per jaar rolski toertochten door de mooiste gebieden van Nederland. zetten, of men kan zich met één ski iets naar voren in het gras laten rollen.

De eerste keer Rolskiën

Wil jij ook weten of rolskien iets voor jou is. Een paar keer per jaar organiseren wij een kennismakingsles. Op deze site en op facebook worden deze aangekondigd. Daarna start er 2x per jaar een opstapcursus. In ca 4 weken tijd leer je dan alle basisbeginselen, waarna je zelfstandig verder kunt rollen. Bij de trainingen van RW Rottemeren is het gebruik van een helm verplicht. Het is verder raadzaam een paar (dunne) handschoenen te dragen knie- en elleboogbeschermers. Er is bij de club diverse materiaal beschikbaar die tijdens de training gebruikt kan worden.

Opstappen!

In het voorjaar zijn er 2 kennismakingslessen gepland (kosten € 10,00)
- 10 april 2021 VOL
- 17 april 2021 VOL

Ben je enthousiast geworden kun je door voor de opstapcursus, waarin je gedurende 3 zaterdagen de basis leert van rolskien (kosten € 40,00):
- 24 april en 1 en 8 mei 2021

Alle trainingen zijn van 10.00 tot 12.00 (9.45 verzamelen)
Vooraanmelden voor de nieuwe kennismakingslessen en opstapcursus gaat via de button op deze site. Houd de site in de gaten voor de nieuwe data, vermoedelijk direct na de zomer

Vaker rolskiën

Iedere zaterdag zijn er meerdere groepen actief op verschillende niveaus en is er begeleiding met instructie. Na enkele weken gaat het steeds beter en kunnen tochten sneller of langer worden. Misschien vind je het wel zo leuk dat je samen met andere clubgenoten mee gaat doen aan de elders in Nederland georganiseerde toertochten of rolski wedstrijden. Om helemaal goed voorbereid te zijn , of gewoon weer even alles scherp te krijgen, zijn er een paar keer per jaar techniek trainingen voor gevorderden.